Lær å spille et instrument for å forbedre helsen din!

01.10.2023

(Artikkel hentet fra meloom.com)

Visste du at det å lære å spille et musikkinstrument kan forbedre helsen din?

Å spille et instrument er vitenskapelig bevist å gi mange fordeler og forbedre det generelle velvære.

Ifølge flere studier viser personer som lærer et instrument bedre kognitive funksjoner, større hukommelseskapasitet og bedre følelsesmessig stabilitet.

Hvis du leter etter nye måter å ta vare på deg selv på, er det å lære å spille et instrument en fin måte å gjøre det på!

Noen av hovedfordelene er: 


Redusere stress

Å spille et instrument er kjent for å redusere kortisolnivået, noe som reduserer stress. Denne avslappingen hjelper til med å roe nervene og frigjøre endorfiner, noe som fremmer en følelse av velvære. Dette kan hjelpe deg i vanskelige øyeblikk som eksamener eller viktige møter.

Forbedre hukommelsen

Å spille et instrument krever konsentrasjon og øvelse for å huske notene riktig. Dette betyr at ved å øve regelmessig vil du styrke hukommelsen og konsentrasjonsevnen for å huske dem uten problemer. I tillegg, ved å huske komplette sanger, tilegner du deg kognitive ferdigheter som hjelper deg i andre aspekter av ditt daglige liv.

Forbedrer hånd-øye-arm-koordinasjonen

Hånd-øye-arm-koordinasjon refererer til bevisst kontroll av muskelbevegelser for å utføre komplekse oppgaver som å sykle eller skrive på et tastatur. Når du spiller et instrument, vil du utfordre motoriske ferdigheter, da du må balansere flere ting samtidig som å lese tabulatur, rytmiske beats, etc. Denne aktiviteten trener hjernen din til å utføre mer nøyaktig og raskere på andre områder av ditt daglige liv.