Suppe for Sjelen og Temakveld

13.05.2023

Dette er en sosial aktivitet som bidrar til å bedre psykisk helse og aktivisere brukere i nærmiljøet.

Aktiviteten ble født med visjonen om å skape et rom for inkludering, integrering og aktivering av brukere. Under aktiviteten serveres det en deilig hjemmelaget suppe. Ulike gjester arrangerer «temakvelder» knyttet til restitusjon, integrering, opplevelse i eget liv med psykiske utfordringer m.m.

Aktiviteten avsluttes alltid med levende musikk.

Våre brukere og aktive medlemmer deltar i planlegging og forberedelse av aktiviteten. De inviteres og oppfordres til blant annet å ta kontakt med gjester på «temakvelder», søke og klargjøre lokalene, delta på handleturer og tilberede suppe sammen. Som aktive deltakere skaper de stadig nye relasjoner og bygger nettverk av nye venner.

Å invitere noen til å delta på «Suppe for Sjelen og Temakveld» kan være veldig viktig for en tung og vanskelig dag for noen.

Ikke slutt å være en del og ikke slutt å invitere.

Recovery og mental helse

Vi ble født involvert i et miljø, av natur er vi individuelle, men omgjengelige mennesker. Vi trenger andre for å utvikle vår identitet. I noen tilfeller avbryter en traumatisk episode den normale utviklingen av sosialitet og i voksen alder er det vanskelig for oss å fungere sammen med andre mennesker.

Suppe for sjelen er utviklet slik at vi litt etter litt kan være og møte andre mennesker med lignende egenskaper og tilføre mer lys til tankene våre.


"Vi må alle ta vare på vår mental helse" gir mening i denne aktiviteten.  

Leter du etter noe annerledes å gjøre?

Hadde du en vanskelig dag? Er du hjemme alene? Har du hatt en vanskelig uke? 

Da vil denne aktiviteten være veldig nyttig for deg.

Hver måned annonserer vi denne aktiviteten via Facebook.